Novi Sad
17.08.2011.
07:26 > 08:22
Kamen temeljac za izgradnju Centralne kuhinje "Radosnog detinjstva" trebalo bi da bude postavljen sledeće nedelje, najavljuje za Radio 021 direktor predškolske ustanove Borislav Samardžić.
  • Informisan

    21.08.2011 14:34
    Lako dokazivo, a tek će se čuti
    Kuhinja se trebala graditi u februaru, ali je tada otkrivena priprema pljačke a koju su svojim potpisima potvrdili Samardžić i drugi koji će biti imenovani sa postavljanjem kamaena temeljca. Pljačka koja je bila planirana a zbog koje nije podneta krivična prijava iznosila je čak 5.000.000 EUR. Da EUR. Onda umesto krivične prijave i hapšenja, usledilo je preprojektovanje, a sam koncept i tehnologija su laički i katastrofalni. Vraćeno je sve u okvire od 541 milion dinara, ali sa mnogo manje kvadrata da opet ima šta da se ukrade. Prethodni projekat daleko više unapređen, energetski efikasan i sa proizvodnjom solarne energije, parkingom i garažama i starom kvadraturom trebao je realno da košta oko 5 do 5,5 miliona EUR. Ali treba para SPS-u, direktoru i finansijerima SPS-a. Milović je shvatio i na vreme otišao u Trst za konzula, a oni koji realizuju čekaće Insajser, 021 i UBPOK.
  • Mima

    18.08.2011 16:46
    ???
    Sve je to lepo sto se radi i gradi.Gospodin Samardzic sve radi po "hasap"sistemu.(Zaposlio je "hasape"sa ko ce znati kolikom platom i naravno odmah resenje za stalno u ruke.)Zato me interesuje, kad sve radi po "hasap"sistemu kas ce poceti po tom sistemu da podeli resenja za stalni radni odnos?Posto neko ko radi 6,7 pa cak i 8 GODINA ne moze da dobije resenje za stalni radni odnos,a oni sto rade 1,2,6 MESECI ili uopste ne rade mogu.(PO TOME SE VIDI DA U NASEM GRADU NISTA NE RADE INSPEKCIJE I DA NEMA NORMALNE VLASTI I ZAKONA).
  • ma jeli moguce

    17.08.2011 19:07
    zezanje
    Ma dali je moguce da ce opet biti nabavka opreme za kuhinju radosnog detinjstva ... ko shvati, razumece ... a direktore ???
  • Živko

    17.08.2011 13:26
    Nijedan od ponuđenih odgovora
    Drago mi je da se nešto gradi. Problem je u tome što se to gradi od naših (mojih) para, a ja ne znam koliko to košta, jer se za Radosno detinjstvo izdvaja 2 milijarde dinara iz budžeta grada. Kada bismo znali cifre i videli javne ponude izvođača radova koje deluju realno i normalno, onda bi ih mogao pohvaliti. Ovako je samo neki "Dulić" pokupio kajmak na još jednoj nameštenoj javnoj nabavci, kao što je bilo u vodovodu. Umesto da budemo srećni što su za X para počeli da prave centralnu kuhinju, ako je moglo dve za te X novce, bilo bi još bolje.
  • Šunka

    17.08.2011 13:14
    Aman ste dosadni sa tim dimnjakom. Šesnaest ih ima u Novom Sadu, neki čak i u funkciji, a Vama ako je stalo da se neki objekat sačuva, pokrenite NA VREME proceduru zaštite.

    Živeli vrtići!
  • Maki021

    17.08.2011 12:20
    @dem
    Uopšte ne vidim šta je ovde bravo; ta famozna kuhinja se "gradi" od kada je moje starije dete krenulo u jaslice pre dve godine, a sada je udarna vest što će sledeće nedelje da postave kamen temeljac?!?! Verovatno se o tome pričalo i pre ove dve godine ali nisam pratila pošto me nije zanimalo. Prognoziram da će, ako nastave ovim tempom, crvenu traku preseći kada mi mlađe dete bude završavalo drugi razred. Svake nedelje izlazi po neki tekst o građevinskim poduhvatima RD (proširenja, nadogradnje, nova kuhinja) ali nikako da se pojavi vest da je nešto završeno.
    Ali, ono najbitnije od svega - nikako da pročitam gde će biti smešteno ovih 1200 dece upisanih preko kvote (mislim da upis još uvek traje) kada već sada u starijoj jaslenoj grupi ima preko 30 dece?
  • vratice se

    17.08.2011 09:57
    sta ce se tacno vratiti gradu
    oce onaj prostor iza kuhinje u Pavla Simica koji je nekada bio igraliste pa je sad izbetoniran biti opet igralsite jer su tu bila naparkirana vozila koja su raznosila obroke
  • dem

    17.08.2011 09:23
    Drago mi je zbog ove vesti, i samo zlobnici mogu da kazu da Radosno detinjstvo ne radi nista, sagradjeno je i nadogradjeno vrtica u NS, moje dete nije primljeno u vrtic prve godine kad smo podneli zahtev, sledece jeste i na obostranu radost bilo joj je prelepo sada krece u 1 razred i bilo joj je zao sto se rastaje od svojih vaspitacica, ni jedno neprijatno iskustvo nisam imala za tri godine njenog boravka tamo, sada sin treba da podje odbijen je jednom, nadam se da ce sledece godine biti primljen i da ce mu biti lepo kao i cerkici.
    Znaci nisam od onih koji su uspeli iz prve da upisu decu, ali ne sudim samo po tome svako dobije priliku pre ili posle drago mi je kad cujem da se radi nesto za nasu decu a Radosno detinjstvo se trudi.
    BRAVO!
  • Živko

    17.08.2011 08:48
    Nijedan od ponuđenih odgovora
    Pod broj jedan, koliko će to da košta?
    Pod broj dva, šta je sa vrtićem u radničkoj? Više se o tome ne priča. Podsetio bih direktora da je izgradnja trebalo da počne ovog proleća. http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Ovog-proleca-pocinju-radovi-u-Radnickoj.html
    Izgleda da se niste dogovorili koliki je čiji deo. Najvažnije je da ste srušili dimnjak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna